Metalli

Metalliteknologoihimme kuuluu muun muassa koneistus, meisto, painevalu sekä ohutlevyteknologiat, kuten lävistys, laserleikkaus ja särmäys. Metallin parissa kokemusta meillä on lähes viisikymmentä vuotta.

Koneistus

Ouneva Groupilla on vahva ja laaja koneistusosaaminen. Koneistusta käytämme jatkojalostusvaiheena painevaletuille komponenteille sekä aihioista jalostettaville tuotteille. Systemaattinen tuotannonkehitys, investoinnit sekä korkea automaatioaste takaavat valmistuksen tehokkuuden.

Koneistus kattaa jyrsinnän ja sorvauksen. Numeerisesti ohjatuilla koneistuskeskuksilla ja sorveilla voidaan valmistaa monimutkaisia kappaleita. Materiaaleiksi soveltuvat yleisimmin käytetyt metallit kuten teräs, alumiini ja kupari. Koneistettavat kappaleet ovat kokoluokaltaan pieniä tai keskisuuria.

Koneistuspalveluja Ouneva Groupissa tarjoavat Ouneva Oy ja Alsiva Oy.

Meisto

Nauhamuotoisen metallirainan meistäminen tehdään meillä jonoleikkaimilla. Epäkeskopuristimet ovat puristusvoimiltaan 18 – 200 tonnia. Nauhamuotoisella materiaalilla optimoidaan materiaalihukka, joka luonnollisesti pienentää tuotteen hiilijalanjälkeä. Valmistusprosessin sisältäessä useita eri työvaiheita on valmistuskustannukset huomattavasti pienemmät verrattuna menetelmiin, joissa vaiheet valmistetaan useilla eri laitteilla. Työkalujen huolto tapahtuu Ouneva Groupin tehtaissa omavaraisesti.

Meisto kuuluu Valukumpu Oy:n teknologioihin.

Lävistys ja laserleikkaus

Ohutlevymekaniikan valmistukseen Ouneva Groupista löytyy tehokas ja monipuolinen laitekanta. Levytyökoneillamme valmistamme pitkälle jalostettuja tuotteita, sekä aihioita jatkojalostukseen. Levytyökoneiden monipuoliset teknologiavaihtoehdot, kuten lävistys, laserleikkaus, muovaus ja kierteytys, sekä korkea automaation taso mahdollistavat työkappaleiden sujuvan jalostamisen kustannustehokkaasti. Valmistuksen tehokkuutta lisäävät lastaus- ja purkuautomaatit, joilla raaka-aineet lastataan koneelle ja valmiit tuotteet puretaan seuraavia vaiheita tai asiakkaalle pakkausta varten. Levytyökoneemme ovat parhaimmillaan käsiteltäessä materiaaleja 0,5 millistä 8 mm ainevahvuuteen saakka.

Ohutlevyteknologiat tarjoaa Ouneva Oy.

Särmäys

Ohutlevymekaniikan valmistuksessa särmäys on lähes kaikkiin valmistamiimme tuotteisiin liittyvä prosessi. Särmäyslaitteistolla muokataan ohutlevytuotteista kotelomaisia tai muuten muovattuja rakenteita, jotka voidaan esimerkiksi jatkojalostaa monimutkaisiksi valmiiksi kokoonpanoiksi. Monipuoliset särmäyspuristinteknologiamme mahdollistavat tehokkaan taivuttamisen pienissä sekä suurissa kappaleissa riippumatta kappaleen muotojen monimutkaisuudesta. Suurimmissa sarjoissa hyödynnämme automatisoitua robottisärmäystä, jolla varmistetaan prosessin laatu sekä kustannustehokkuus suurivolyymisille tuotteille.

Hitsaus

Hitsaus on eniten käyttämämme liitosmenetelmä ohutlevytuotteiden valmistuksessa. Hitsausosaamisemme kattaa MIG, MAG ja TIG-hitsaukset, sekä piste- että pulttihitsauksen. Vahva osaaminen hitsauksesta erilaisille materiaaleille takaa, että asiakkaillamme on mahdollisuus valita tuotteensa käyttöympäristön vaatimusten mukaiset materiaalit. Hitsattujen tuotteiden viimeistely on merkittävä osa hitsaamotyöstämme, sillä lähes kaikilta hitsatuilta tuotteilta edellytetään korkeaa visuaalista laatua hitsauksen, tai sitä seuraavan pintakäsittelyn jälkeen. Vahvalla automaatio-osaamisellamme varmistetaan tehokkuus myös suurissa volyymeissa automaatiolaitteiden avulla.

Insertit ja kiinnikkeet

Erilaiset insertit ja kiinnikkeet ovat tyypillisiä ohutlevy- sekä painevalutuotteisiin liittyviä komponentteja. Esimerkiksi kiinnityspisteiden lisääminen kierreinserteillä mahdollistaa lujan ja kestävän mekaanisen kiinnityksen ohuelle materiaalille. Kun materiaali on ohutta, insertti puristetaan kappaleeseen kiinni koneistavien tai muovaavien valmistusmenetelmien sijaan, muodostaen lujan liitoksen. Asennukseen käytämme erikoistyökaluja ja -koneita, olipa kyseessä ohut levymäinen kappale tai painevalettu komponentti.

 

Painevalu

Ouneva Groupin painevaluteknologia keskittyy alumiinin ja sinkin painevaluihin. Tarjoamme valutuotteen valmistuksen lisäksi viimeistelypalveluita, kuten koneistusta, sinkopuhallusta, erilaisia hiontaratkaisuja sekä pulverimaalausta. Erilaiset kokoonpanot kuuluvat myös tarjontaamme.

Painevalupalvelut löydät Alsiva Oy:n tarjonnasta.

Alumiinin painevalut

Alumiinipainevalu on monipuolinen valmistusmenetelmä. Ouneva Groupissa alumiinipainevalujen yleisimmät materiaalit ovat AlSi10Mg ja AlSi9Cu3. Konekantamme on laaja, varmistaen kyvykkyyden ja tehokkuuden niin pienissä, kuin suurissakin tuotteissa. Suurimman painevalukoneemme sulkuvoima on 900 tonnia.

Meillä painevalettujen kappaleiden tyypilliset painot ovat 20 gramman ja 7 kilogramman välillä, pinta-alaltaan niiden tulisi olla alle 1800 cm². Alumiinin edut painevaletuissa kappaleissa ovat mittatarkkuus, lujuus ja kestävyys. Materiaali on täysin kierrätettävissä, joka mahdollistaa ympäristöystävällisen elinkaaren tuotteelle. Myös materiaalihukka saadaan minimoitua valuprosessin optimoinnilla. Lämmön- sekä sähkönjohtavuus ovat erinomaisia, sekä AlSI10-materiaali on erittäin korroosionkestävää. Materiaalina alumiini on siis erittäin monikäyttöinen ja pitkäikäinen, myös haastavissa olosuhteissa.

Sinkkipainevalut

Sinkkipainevalut soveltuvat tuotteisiin, joilta vaaditaan lujaa mekaanista kestävyyttä. Tyypillinen materiaali meillä on Zamak 5. Suurin sulkuvoima sinkkipainevalukoneissamme on 60 tonnia, kappalepainot 2 gramman ja 1 kilogramman välillä. Pinta-ala rajoittuu konekoon mukaisesti noin 150 cm² kokoluokkaan. Sinkkipainevalu on erinomainen valmistusmenetelmä suurivolyymisille ja pienille, tarkoille mekaniikkaosille. Materiaali sallii ohuet seinämät sekä minimaaliset päästöt kappaleissa. Myös valmistustyökalun kestoikä on parempi verrattuna alumiiniin ja materiaalilla on hyvät pintakäsittelyominaisuudet.

Tiivistys

Tiivistysratkaisut painevaletuille sekä ohutlevytuotteille kuuluvat laajaan tarjontaamme. Tiivistysmateriaalina käytämme polyuretaania (PUR), joka toimii tiivisteenä erinomaisesti luoden täysin tiiviin suojan. Tiivistys on tärkeä valmistusvaihe tuotteille, jotka vaativat hyvää suojausta esimerkiksi haastavia sääoloja vastaan. PUR-tiivistys on parempi vaihtoehto esimerkiksi liimanauhalle, sillä se ei jätä pienintäkään rakoa, josta kosteus voisi päästä tuotteen sisärakenteisiin. Tiivistysteknologiallamme saavutamme testatusti IP 67-tiiveysluokan. Automatisoitu tiivistyspalvelumme lisää tehokkuutta ja tekee prosessista tasalaatuisemman.

 

Kiinnostuitko teknologioistamme? Ota yhteyttä!