Pintakäsittely

Tarjoamme metallituotteille ja -komponenteille kahdenlaisia pintakäsittelymahdollisuuksia. Pintakäsittelyllä saavutetaan tuotteille erilaisia suojaavia ja visuaalisia ominaisuuksia, sekä sähkön johtavuutta.

Elektrolyyttinen pintakäsittely

Elektrolyyttisillä pintakäsittelymenetelmillä mahdollistetaan tuotteille esimerkiksi hyvä korroosiosuoja. Ouneva Groupin pintakäsittelymenetelmillä on pääsääntöisesti toteutettu erittäin hyvin sähköä johtavia pintoja. Kuparin ja alumiinin tinaus mahdollistaa esimerkiksi liitintuotteiden liittämisen ilman liitospinnan oksidoitumista. Kulta, nikkeli ja hopea mahdollistavat erittäin hyvän sähkönjohtavuuden esimerkiksi tietoliikenneliittimiin, joissa on matalat jännite- ja virta-arvot. Elektrolyyttinen pintakäsittely voidaan toteuttaa joko ripustamalla, rummussa tai reel-to-reel eli kelatavarana. Pintakäsittelyn laadun kontrollointi tapahtuu omassa laboratoriossamme muun muassa röntgen-mittalaitteiston avulla.

Elektrolyyttistä pintakäsittelyä tarjoavat Ouneva Oy sekä Valukumpu Oy.

Pulverimaalaus

Pulverimaalaus eli jauhemaalaus on pintakäsittelymenetelmä, jolla saavutetaan hyvä korroosiosuoja. Pulverimaalaus soveltuu hyvin metallisille, sähköä johtaville kappaleille. Ennen itse maalausprosessia kappaleet puhdistetaan pesemällä. Linjan pesuvaiheessa kappale huuhdellaan ja kuivataan sekä päälle ruiskutetaan aluskäsittelyaine. Ouneva Groupissa on käytössä kahta aluskäsittelyainetta, joita ovat Bonderite ja Surtec. Molemmilla aineilla on omat etunsa esimerkiksi painevalettujen alumiinituotteiden tai teräksisten ohutlevytuotteiden suhteen. Aluskäsittelyn jälkeen, muovijauhetta ruiskutetaan staattista sähköä hyödyntäen kappaleen pinnalle. Kun jauhe on ruiskutettu kappaleen pinnalle, se sulatetaan uunissa muodostaen kappaleen pinnalle tasaisen suojan. Muovijauhelaatuja on yleisimmin käytössä epoksi, polyesteri tai näiden kahden seoksia.

Pulverimaalauslinjamme on rakennettu niin, että niillä voidaan toteuttaa maalaus automaattikammioin, tai haastavien kappaleiden kohdalla manuaalisesti. Haasteellisia kappaleita ovat esimerkiksi kotelomaiset kappaleet, joissa maalin saaminen kotelon sisälle tasaisena pintana yleensä vaatii joko ihmisen tai robotin kurottamista.

Pulverimaalausosaamisemme keskittyy Ouneva Oy:lle ja Top Speed Oy:lle.

 

Kiinnostuitko teknologioistamme? Ota yhteyttä!