Mitä sopimusvalmistus tarkoittaa?

Mitä on sopimusvalmistus?

Sopimusvalmistus on terminä erittäin laaja, ja se koskettaa itse valmistuksen lisäksi monia muita liiketoiminnan osa-alueita. Sopimusvalmistus kiteytettynä tarkoittaa liiketoimintamallia, jossa valmistaja ei valmista omia tuotteita. Valmistajan tuotteet tehdään asiakkaan vaatimusten mukaisesti ja ne myydään asiakkaalle, joka myy ne edelleen omina tuotteinaan tai käyttää ne komponentteina tuotekokonaisuuksissaan.

Ouneva Group on suomalainen, perheomisteinen sopimusvalmistaja metallin, muovin, elektroniikan ja pintakäsittelyratkaisujen alalla. Tarjoamme sopimusvalmistuspalveluja asiakaslähtöisesti joko avaimet käteen-periaatteella tai osittain tarjoamalla vain tuotteen valmistuksen. Avaimet käteen-periaate tarkoittaa sitä, että me tarjoamme tukea tuotteen suunnittelussa ja valmistettavuuden kehittämisessä, sekä luonnollisesti vastaamme tuotantoprosessista. Avaimet käteen-palveluun kuuluu usein myös tuotteen testaus ja pakkaus jopa myyntipakkaukseen asti.

Sopimusvalmistuksen edut lyhyesti 

Sopimusvalmistus on oikea valinta silloin, kun asiakas ei halua vastata, tai pysty itse vastaamaan tuotteen valmistuksesta esimerkiksi korkeiden kustannusten tai puutteellisen osaamisen takia. Etenkin asiantuntijoiden osaaminen ja sen jatkuva saatavuus ovat sopimusvalmistuksen etuja.

Muita etuja voivat olla esimerkiksi kustannussäästöt, tuotannon skaalautuvuus ja joustavuus muuttuvissa tilanteissa, sekä lyhyemmät läpimenoajat.

Me Ouneva Groupilla kiinnitämme erikoishuomiota tuotteen suunnitteluun, sekä valmistettavuuden kehittämiseen. Jokaisessa yhtiössämme työskentelee tuotannon ja tuotesuunnittelun asiantuntijoita. Heidän osaamistaan hyödyntämällä asiakkaamme saavat parhaimman hyödyn irti tuotteestaan. Kustannussäästöt jo tuotantovaiheessa ovat mahdollisia tuotteen valmistettavuutta kehittämällä.

Minkälaiset yritykset käyttävät sopimusvalmistuspalveluita?

Sopimusvalmistus sopii kaikenlaisille yrityksille, jotka eivät halua tai kykene tekemään tuotteen valmistusta itse. Asiakaskunnastamme löytyy laaja kirjo sekä Suomen suurimpia vientiyrityksiä, että keskikokoisia kotimaisia yrityksiä. Palvelemiamme toimialoja ovat esimerkiksi elektroniikka, koneenrakennus, lääkinnälliset laitteet sekä rakennusala.

Mihin kiinnittää huomiota sopimusvalmistajaa valitessa?

Hyvän sopimusvalmistajan valitseminen voi olla pitkä ja haastava prosessi. Keräsimme alla olevaan listaan muutamia tärkeimpiä seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota prosessin aikana.

  • pyydä suosituksia hyvistä valmistajista verkostoltasi
  • selvitä ehdokkaiden sertifioinnit ja tekninen osaaminen
  • varmista, että valmistaja on taloudellisesti vakaa, sekä luotettava sopimusasioissa (NDA:t, toimitusluotettavuus ym.)
  • hyvä ja sujuva kommunikaatio alusta lähtien enteilee usein hyvää yhteistyötä
  • valmistajalla on hyvä olla selkeä ESG/vastuullisuusstrategia
  • varmista, että valmistajalla on vakiintunut ja kilpailukykyinen logistiikkaverkosto
  • tarkista oma hankintastrategiasi, ja pyri löytämään valmistaja, joka vastaa strategiasi tavoitteisiin

 
Hyvän kumppanin löydyttyä ja yhteistyön vakiinnuttua asiakkaalle jää enemmän aikaa keskittyä liiketoiminnan ydintoimintoihin, kuten myyntiin ja markkinointiin. Näin ollen sopimusvalmistajan käyttö vapauttaa aikaa ja osaamista asiakkaan oman liiketoiminnan tärkeimpiin asioihin.

Laajemman englanninkielisen artikkelin löydät klikkaamalla tästä  tai siirtymällä englanninkieliselle sivullemme sivun yläreunan kielivalikosta.

Ouneva Groupin asiantuntijoihin saat helposti yhteyden täyttämällä lomakkeemme!