Oliver – halu voittaa vie eteenpäin

Oliver on 17-vuotias nuori snowcross-kuski Rovaniemeltä. Juttelimme sponsoriurheilijamme kanssa voittamisesta ja tiimityön tärkeydestä.

Oliver päätyi moottorikelkkailun pariin jo lapsena. Isällä oli ”kaikenlaisia härveleitä” tallissa ja kiinnostus niihin oli kova. 10-vuotiaana Oliver ajoi ensimmäiset kisat, jonka jälkeen päätös harrastuksen aloittamisesta oli harvinaisen helppo. Ensimmäisten kisojen menestystarina Oliverin mukaan oli se, että hän oli pysynyt pystyssä koko kisan ajan. Nykyään pelkästään pystyssä pysyminen ei ole enää menestystarina. Oliver kilpailee snowcrossin suomenmestaruuskisoissa Pro-luokassa. Nousu sarjan kovimpaan luokkaan tuli luonnollisesti viime vuoden Pro Lite-luokan suomenmestaruuden myötä. Oliver ajaa luokkaa moottorikelkkavalmistaja Lynxin tehdaskuskina.

Tavoitteet Oliverilla on Yhdysvalloissa, joissa ajetaan maailman näyttävintä snowcrossia. Lyhyemmän tähtäimen tärkein tavoite on Oliverin mukaan SM-mitali Pro-luokasta. Oliveria eniten motivoi hänen tavoitteensa päästä kansainvälisiin luokkiin ajamaan. Vähän lisää kyseltyämme selvisi, että halu voittaa on nuorella kuskilla todella kova. Oliver luonnehti itseään huonoksi häviäjäksi ja totesi, että jos kilpaa ei ajeta niin sitten ei tehdä mitään muuta.

Vapaa-aikanaan Oliver ajaa mielellään moottorikelkalla reittejä. Kisakauden aikana opinnot metsäalalla tapahtuvat urheiluakatemian kautta, joka mahdollistaa keskittymisen kilpa-ajoon ja treenaamiseen. Kesällä aika kuluu tiiviisti treenatessa ajokautta varten.

Tätä kisakautta on jäljellä vielä pari kuukautta. Oliver kertoo, että pikkuhiljaa ajamisen kanssa on päästy kiinni punaiseen lankaan. Luokkanousun myötä ajoon on tullut paljon uutta ja hienoa, mutta myös haastavaa. Nyt loppukauden aikana päästään kokeilemaan sitä vauhtia.

Ouneva Groupin tuki on Oliverille tärkeää. Kisoissa on mukavaa tehdä töitä porukalla ja toiminnassa on tätä nykyä mukana paljon hienoja ihmisiä. Oliverin mukaan tiimihenki on varikolla todella hyvä, eikä kilpa-ajo ole enää yksin oman perheen kesken puurtamista. Ilman sponsoritukea ei ajettaisi metriäkään.

Oliverin kilpauraa pääset seuraamaan hänen Instagramistaan @jaakola66