Aku ja Topi – yhdessä kohti tavoitteita

Saapuessamme Aku (19) ja Topi (16) Parviaisen kotiin, meidät vastaanottaa erittäin iloinen tilan koira. Parviaisen pojat taas ovat erittäin rauhallisia ja kohteliaita keskustellessamme heidän urheilijan uristaan. Veljekset kilpailevat keihäänheitossa sekä Suomessa, että kansainvälisissä sarjoissa.

Akun ja Topin kiinnostus keihäänheittoon heräsi jo heidän ollessa lapsia. Kotona oli paljon tilaa puuhastella ulkona, ja keihäät kuuluivat pihapiirin varustukseen veljeksien isän ja sedän vuoksi. Molemmat heittivät keihästä SM- ja MM-tasolla. Poikien mukaan ensin heittely oli ihan vain hauskanpitoa ja leikin kauttahan oppii hyvin! Akun päästessä noin yläasteikään syntyi ajatus siitä, että lähdetään harjoittelemaan keihäänheittoa tavoitteellisesti. Veljekset ovat viihtyneet lajin parissa urheilullisuuden kautta, ja heille on selkeästi tärkeää se, että hommaa tehdään yhdessä. He harjoittelevat useammin yhdessä kuin erikseen!

Tavoitteet ovat Akulla ja Topilla korkealla, ja etenkin Akulla on kova kilpailuvietti. Kysellessämme siitä, miksi hän luulee, että on kovin kilpailunhaluinen ihminen, hänen vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä. ”Häviämisen epämukavuus motivoi jopa enemmän kuin voittamisen ilo.” Meidän mielestämme melko rehellinen kiteytys! Topia taas motivoi sekä menestyminen, että tulevaisuuden mahdollisuudet ammattiurheilijana. Oma kehittyminen ja työn tulos ovat molemmille tärkeä motivaatiotekijä tavoitteiden saavuttamisessa.

Aku kilpailee tällä hetkellä miesten keihäässä Suomessa ja U20-sarjassa kansainvälisesti. Topi taas kilpailee vielä hetken U18-sarjassa. Tavoitteita on molemmilla erittäin konkreettisesti, sekä lähitulevaisuudessa, että pidemmän ajan kuluessa. Aku tavoittelee yli 80 metrin heittoa parin vuoden sisään hänen siirtyessä U23-sarjaan, mutta pidemmän ajan tavoite hänellä on selkeä: olympiakulta. Topin kilpaillessa eri sarjassa hieman kevyemmällä keihäällä, tavoitteena on maailmanennätyksen rikkominen. Miesten keihäällä taas hänkin toivoo rikkovansa sen maagisen 80 metrin rajan. Lisäksi Topi korosti ehjien kausien merkitystä. Keihäänheitto on fyysisesti rankka laji. Isoilla voimilla heitettäessä pienikin virhe voi aiheuttaa vammoja.

Ouneva Groupin kanssa tehty yhteistyö on Akulle ja Topille todella tärkeää. Olemme tukeneet poikien seuraa monia vuosia. Veljekset sanoivat suoraan, että ilman tukea olisi jäänyt monet keihäät hankkimatta. Harjoittelu ja kilpailu ei ole jäänyt koskaan välineistä kiinni. Olemme erittäin mielellämme Akun ja Topin matkassa kohti ammattiurheilijoiden tulevaisuutta!

Akun ja Topin löydät instagramista @akuparviainen_ ja @topiparviainen