Hertta ja Jutta Heikkinen-Suomen huipulla

Seitsenottelun Suomen huiput Hertta ja Jutta Heikkinen kertoilivat meille kuuman kesän kuulumisia. Joensuussa asuvat, Lieksasta kotoisin olevat kaksossiskot ovat kilpailleet todella kovilla tuloksilla Suomen naisten sarjassa. Tapasimme Hertan ja Jutan treenien ohessa. Siskokset ovat olleet vanhempien kotipaikalla nauttimassa kesähelteistä, poissa kaupungin pysähtyneestä ilmasta. Heidän isänsä, joka myös toimii heidän valmentajana, keksii monipuolisesti treenejä paikasta riippumatta.

Seitsenottelu on kaksipäiväinen kilpailu, jossa kilpaillaan nimensä mukaisesti seitsemässä eri lajissa. Ensimmäisenä päivänä kilpaillaan 100 m aidat, korkeushyppy, kuulantyöntö ja 200 m juoksu. Toisena päivänä lajit ovat pituushyppy, keihäänheitto sekä makea lopetus 800 m juoksulla. Lajin monipuolisuus sekä raju lopetus ja sen jälkeinen fiilis viehättävät Herttaa ja Juttaa. Kaikkensa antaneena on helppo hymyillä.

Tavoitteita on asetettu korkealle molempien urheilijoiden osalta. 6000 pisteen potti rikotaan, sekä ensi vuoden arvokisat ovat molemmille tärkeä tapahtuma. Tavoitteiden täyttymisestä huolehtii valmentaja-isä ja tietysti siskokset itse, ja motivaatio tuntuu olevan korkealla. Perheen kesken valmentautuminen ja treenaaminen toimii hyvin, sillä toisen tuntemuksen takia treenejä on helppo muokata ja se on joustavaa. Treeniä tehdään monipuolisesti, sillä lajissa tarvitaan nopeutta, räjähtävää voimaa sekä kestävyyttä. Myös lajien hyvä tekninen tuntemus on tärkeää.

Hertta ja Jutta lähettivät terveisiä etenkin nuorien suuntaan, rohkaisten jokaista kokeilemaan lajia matalalla kynnyksellä. Lajin etuna on se, että missään lajissa ei tarvitse olla täydellinen ollakseen hyvä. Kokonaisuus ratkaisee ja laji kasvattaa henkisesti vahvaksi sen haastavuuden takia!

Olemme ilolla mukana Hertan ja Jutan matkassa Suomen huipulla pääyhteistyökumppanina myös kaudella 2022.