Jonna – ensimmäinen harrastus vei mennessään

Jonna Aalto on 100:n metrin juoksun nuori lupaus. Tapasimme sponsoriurheilijamme syyskuussa treenien ohessa.

Jonna on Helsingistä kotoisin, mutta asuu tätä nykyä Joensuussa. Jonna käy lukiota ja treenaa samanaikaisesti sadan metrin, sekä 200:n metrin juoksua. Juoksuharrastus alkoi jo ala-asteella, kun Jonnan silloinen liikunnanopettaja huomasi, että nopeutta hänellä riittää. Jonnan isä on harrastanut yleisurheilua, joten perheen tuki tavoitteelliselle harrastukselle oli heti kunnossa.

Kilpailemisen Jonna aloitti yläasteella. Nyt muutamaa vuotta myöhemmin, Jonna voitti sadan metrin SM-hopeaa N17-sarjassa. Juoksu oli Jonnan ensimmäinen urheiluharrastus, eikä hän olisi heti arvannut, miten kokonaisvaltaisesti laji veisi mennessään!

SM-kisojen 200:n metrin kilpailussa Jonnan takareisi revähti, joka Jonnan mukaan harmitti aluksi todella paljon. Nyt kuitenkin kuntoutuksen edetessä hyvin, Jonna kertoi pienen takaiskun motivoineen entistäkin enemmän lajiin. Kehitystä kuntoutumisessa on tapahtunut paljon ja nyt talvikauden ajan keskitytään peruskuntoon, lihasvoimaan sekä liikkuvuuteen. Polte ensi kauden kisoja kohtaan on helppo tuntea!

Tavoitteita Jonnalla on vain se, että hän haluaa kehittyä niin hyväksi, kuin mahdollista. Jonnan mukaan on helppo sanoa, että haluaa vaikkapa voittaa maailmanmestaruuden, mutta elämä saattaa yllättää ja kilpaurheilussa sattuu ja tapahtuu. Tällä hetkellä kuitenkin keskitytään kuntouttamaan reisivamma huolellisesti ja painamaan ensi kausi täysillä. Jonnaa motivoikin lajissa etenkin itsensä kehittäminen.

”Mahtavaa, että Ouneva Group on lähtenyt tukemaan urheilu-uraani. Olen siitä todella otettu ja iloinen. On myös huikeeta, että Ouneva Group on minun ensimmäinen sponsorini. Ounevan tuki on auttanut minua kustantamaan sekä kilpailuja, että muita perustarpeista syntyviä kuluja. Niitä syntyy lajin puolesta yllättävän paljon.”

Olemme iloisia saadessamme olla Jonnan matkassa mukana. Pitäkää ensi kauden yleisurheilukisoissa silmät auki! Jonnaa voit seurata myös Instagramissa @jonna.aalto.