Luukas Mäkelä – maajoukkuetta kohti

Maastohiihtoa suomalaisempaa lajia on vaikea keksiä jääkiekon lisäksi. Juttelimme nuoren lahjakkuuden, Luukas Mäkelän kanssa hänen kuulumisia. Luukas on alun perin Joensuusta kotoisin, mutta hän viettää suurimman osan ajastaan Vuokatissa treenaten. Vuokattia hän kehuu Suomen parhaimpana paikkana treenata omaa lajiansa ajatellen.

”Hippo-hiihdoistahan se lähti”, Luukas kertoo hymyillen, kun kyselimme, miten hän päätyi maastohiihdon pariin. Hipoista siirryttiinkin hiihtämään tavoitteellisemmin pian, ja nyt kilpailtu on jo noin 8 vuotta. Kilpailut ovat Luukaksella menneet hyvin, ja tavoitteita nuorella urheilijalla riittää. Tällä hetkellä Luukas kilpailee nuorten SM-sarjassa.

Luukaksen tavoitteellisuudesta kertoo hänen treenin määrä. Omien laskujen mukaan harjoittelua hänelle tulee vuodessa noin 700 tuntia. Harjoittelua tulee tehdä monipuolisesti, sekä tehojen että lajien puolesta. Selkeät tavoitteet ruokkivat hyvää harjoittelua, ja niitähän löytyy. Luukaksen tavoitteena on päästä nuorten maajoukkueeseen seuraavan kahden vuoden aikana.

Olemme mukana matkalla maajoukkuetta kohti! Luukaksen treenejä voi seurata instagramissa @makelaluukas