Mika – töissä tulevaisuuden kestävällä alalla

Mika on työkaverimme Jotwirella. Hän työskentelee elektroniikkapuolella tuotantoinsinöörinä. Keskustelimme Mikan kanssa hänen urastaan ja tulevaisuuden näkymistä.

Mika tuli Jotwirelle työharjoitteluun vuonna 2018. Työtehtävät olivat monipuolisia jo harjoittelun aikana ja kun vakipaikkaa tarjottiin, Mika jäi porukkaamme mielellään. Harjoittelun jälkeen Mika oli elektroniikkatuotannossa töissä useamman vuoden. Työtehtäviin kuului tuotannon puolella tuotteiden kokoonpano ja testaus. Tuotteiden tuntemus karttui erittäin vahvasti työtehtävien lomassa.

Vuoden 2023 alussa tuotantoinsinöörin paikka oli auki tuttujen tuotteiden parissa ja Mikaa suositeltiin paikkaan. Helmikuussa Mika olikin uudessa roolissa. Tuotantoinsinöörin työnkuvaan kuuluu Mikan mukaan paljon koneiden operointia, dokumentointia ja tärkeimpänä tuotannon tarpeista huolehtimista. Tuotannossa päivittäinen läsnäolo on tärkeää sekä hyvän yhteishengen, että sujuvan työarjen takia.

Mika kehuu elektroniikkatuotannon porukan yhteishenkeä ja nostaakin työtiimin päivien parhaimmaksi asiakseen. Tiimin kanssa yhteistyö sujuu loistavasti. Mikan mukaan hänellä on sellainen tunne, että hän on nyt todella hyvässä paikassa omalla urallaan!

Lapsesta asti kiinnostanut elektroniikka on Mikalle intohimo. Hän opiskeli ensin ICT-asentajaksi, jonka jälkeen hän kävi sähköasentajan koulutuksen. Ammatillisten koulutusten jälkeen tiedonnälkä oli vielä kova, ja Mika opiskeli vielä AMK:ssa tieto- ja viestintätekniikkaa. Mika kertoo, että etenkin ICT-asentajan opit ovat laajasti käytössä arjessa.

Kysyimme Mikalta, mitä tulevaisuuden trendejä elektroniikka-alalla hän pitää merkittävinä. Mika korostaa sitä, että elektroniikka ei maailmasta varmasti tule loppumaan, joten kysyntää tuotteille riittää. Kysynnän kautta myös uusien innovaatioiden määrä on suuri. Mika nostaa trendeistä etenkin Ouneva Groupin osaamiseen ja teknologiavalikoimaan sopivat IoT-laitteet. Myös liikenteen sähköistymisen ratkaisut ovat kiinnostavia Groupin näkökulmasta. Mika näkee, että elektroniikkatuotteiden vastuullisuusnäkökulmasta on todella tärkeää, että tuotteet ovat mahdollisimman pitkäikäisiä, kestäviä ja luotettavia etenkin turhan elektroniikkajätteen vähentämisen takia.

”Jotwire on omalta osaltaan mukana luomassa puhtaampaa huomista liikenteen sähköistymistä tukemalla”.

Vapaa-ajallaan Mika rentoutuu minkäs muunkaan kuin elektroniikan parissa. Pienestä asti erilaisista laitteista kiinnostuneena Mika osaa korjata lähes laitteen kuin laitteen.  Etenkin uudet laitteet tekee kuulemma heti mieli purkaa ja tutkia, miten ne toimivat.

Jotwiren asiantuntijoihin saat helposti yhteyden lomakkeemme kautta. Tarjoamme sopimusvalmistuspalveluita elektroniikkaratkaisuille, sekä sähköisille järjestelmille box build-ratkaisuihin saakka vuosikymmenien kokemuksella.