Ouneva Group X Adven – paikallista ja vastuullista energiantuotantoa

Yksi Ouneva Groupin strategian peruspilareista on yritysvastuullisuus. Tahdomme olla valmistamassa teknologiaratkaisujamme niin pitkään, kuin pystymme. Samalla haluamme varmistaa, että emme rasita maailmamme rajallisia resursseja liikaa ja että olemme mukana tukemassa kestävää kasvua. Yksi vastuullisuusteoistamme on energia- ja vesiyhtiö Advenin kanssa tekemämme yhteistyö. Adven tarjoaa meille kestävää lämpöenergiaa uudelle elektroniikkatehtaallemme ja Ase Utralle Lehmossa. Energialaitos sijaitsee strategisesti aivan tehtaidemme vieressä.

Yhteistyö Ouneva Groupin ja Advenin välillä keskittyy lämpöenergian ratkaisuihin. Lämpölaitos tuottaa energiaa puupelleteillä, jotka tulevat FSC- tai PEFC-sertifioiduista metsistä Suomesta.

Puupelletin etuja kohteen energiantuotannossa ovat muun muassa:

  • materiaali tulee Suomesta, jolloin suomalaista työvoimaa tarvitaan ja materiaalia ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja
  • fossiilisten polttoaineiden tarve päättyy
  • materiaalia on aina saatavilla Suomessa
  • polttoaineen hinta on vakaa, eikä se vaihtele esimerkiksi öljyn tai kaasun hinnan tapaan

 

Juttelimme Advenin lämpölaitosasentaja Harri Piipposen kanssa bioenergiaprojektista, ja siitä mitä etuja yritysvastuullisuuden kannalta Ouneva Group-yhteistyöstä löytyy.

”Projektissa meni kokonaisuudessaan noin puoli vuotta, suunnittelusta laitoksen rakentamiseen. Laitos tarjoaa tällä hetkellä lämpöenergiaa Jaaman yritysalueelle, mukaan lukien Ouneva Groupin tehtaille. Puupelletit tulevat PEFC- tai FSC-sertifioiduista metsistä, joten kestävä kehitys on huomioitu tässäkin mielessä. Nykyisessä järjestelmässä puupelletti on täysin päästötön materiaali. Lämpölaitos on itsenäisesti toiminnassa, ja sen energiatehokkuus sopii täydellisesti myös teollisuuden muuttuviin ja vaativiin tarpeisiin. Esimerkiki Jotwirella on puhdastiloissa tarkat lämpötilavaatimukset, ja lämpölaitos vastaa hyvin näihin muuttuviin kulutuksiin.”

Kotiseudullamme on usein lähes -30 astetta pakkasta, ja Harri kertoi, että laitos ei silloin välttämättä edes käy täydellä kapasiteetilla, vaikka olosuhteet ovat erittäin vaativat. Näyttää siltä, että teimme hyvän valinnan energiaratkaisussamme. Advenilla on samanlainen arvostus pitkiä kumppanuuksia kohden kuin meillä Ouneva Groupissa, ja toivomme yhteistyömme jatkuvan vielä vuosikymmeniä.

Lisää Advenista pääset lukemaan täältä.

Lisätietoa yritysvastuullisuudestamme löydät täältä, ja tietopankista tägillä #vastuullisuus löytyy lisää tarinoita arjen vastuullisuusteoistamme.