Petri – hatunnosto tekijöille

27 vuotta Alsivalla töissä ollut Petri on nähnyt alan monta muutosta. Petri työskentelee valimon työnjohtajana ja viihtyy töissä hyvin! Oman kertomansa mukaan hän on tekevä ihminen, ja töissä pääsee toteuttamaan monipuolisia projekteja. Työ on vaihtelevaa ja haastavaa ja etenkin robottien kanssa työnteko on Petrille mieluisaa. Urallaan Petri on päässyt etenemään, joka on pitänyt hänet sitoutuneena!

Kysyimme Petriltä, miten valimotyö on muuttunut hänen uransa aikana. Petri näkee automaatioteknologiat suurimpana muutoksena. Koneet ovat nykyaikana tarkempia ja tehokkaampia sekä työn sujuvuus on parantunut huomattavasti. Teknologioiden kehittyessä pääsee opettelemaan uutta jatkuvasti ja Petrin mielestä se on erittäin positiivinen asia. Mieli pysyy virkeänä!

Valimon työnjohtajana Petriltä vaaditaan vuorovaikutustaitoja. Petrin takana onkin luottotiimi, joiden kanssa selvitään haasteista. Petrin mukaan on tärkeää nostaa säännöllisesti hattua tekijöille, joita ilman tuotteet eivät valmistuisi. Oman tiiminsä viihtyvyyttä Petri pyrkii varmistamaan kuuntelemalla ja olemalla läsnä. Pitkän valimokokemuksen omaavana ammattilaisena on helpompaa olla hyvä esihenkilö, sillä käytännön haasteet pystytään selvittämään yhdessä.

Työ painevalimossa on monipuolista ja mielenkiintoista. Petri arvelee, että ihmisillä on hieman vääränlainen kuva siitä, minkälaista valimossa on olla töissä. Petrin terveiset valimotyötä harkitseville kuuluvat näin:

Nykyään teollisuus on niin pitkälle automatisoitua, että fyysisyys on vähentynyt ja työ on sujuvampaa. Robottien ja koneiden kanssa pääsee tekemään paljon erilaisia projekteja ja opettelemaan uutta lähes joka päivä!”

Liitythän osaajayhteisöömme, jolloin pysyt ajan tasalla uramahdollisuuksistamme!