Petri – tehtaanjohtajan arkea

Ouneva Oy:n ohutlevytehtaan tehtaanjohtaja Petri on monen alan moniosaaja. Petrin vastuulla on lyhyesti listattuna henkilöstön ja tuotannon johtaminen ja kehittäminen Vilvasen tehtaalla. Petrin uraan ja koulutukseen on mahtunut monenlaista hetkeä ja erilaisia opintoja konetekniikan ja kauppatieteiden saralla. Meidän kanssamme näistä hetkistä on koettu jo kymmenen vuotta! Petri aloitti Ounevalla ostopuolella, josta hän pääsi hyppäämään tehtaanjohtajan rooliin sen auetessa.

Petri kokee, että hänen ”unelmaduunissa” eli tehtaanjohtajan arjessa hän on päässyt toteuttamaan itseään hyvin, sekä yrityksen ja omien tavoitteiden saavuttamiseksi kasvun ja kehityksen saralla. Petrin mukaan kokonaisvastuu johtamistehtävistä ja kehitystyöstä tekee työstä erittäin mielenkiintoisen. Tärkeää on, että tehtävässään pääsee kehittämään omaa osaamistaan ja tehtaanjohtajan ”tontilla” se on loputtomiin mahdollista. Tehtaanjohtajan arkeen kuuluu erilaisia kehitysprojekteja, resursointia, yhteistyötä myyntiorganisaation kanssa ja muita tehtäviä liittyen koko tehtaan toimintaan. Petrin mukaan päivittäisessä arjessa hänen tärkein tehtävänsä on oman organisaation sparraus ja tukeminen.

Johtotyössä tärkein ominaisuus on kyky tulla toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, joka on tosin johtotyön haasteellisin osa-alue. Petri kuitenkin kertoo, että hänen oma johtamistyylinsä edustaa nykypäivän mallia, jossa korostuu kyky kuunnella muita ja perustella päätöksiä aina ihmisläheisesti. Avoin ja keskusteleva johtamistyyli luo perustan luottamukselle kaikkien organisaatiotasojen välille. Voisi jopa sanoa, että organisaatiotasot ovat erittäin rennosti muodostettuja Groupissa.

”Luottamuksen rakentaminen on kaiken A ja O”

Luottamusta rakennetaan myös tukemalla henkilöstöä osaamisen kehittämisessä. Se on meille erittäin tärkeää ja tuemme työnantajana jatkokouluttautumista vahvasti. Kouluttautuminen nähdään aina positiivisena asiana, yritystoimintaan saa aina lisäarvoa henkilöstön korkean osaamisen kautta.

Petriä työssään motivoi päivittäiset tilanteet, joissa hän kokee onnistuneensa organisaation tukemisessa, olipa sitten kyseessä päivittäinen tuotannon asia tai vaikka haastavampi tilanne organisaatiossa. Petristä huokuu rehellinen avuliaisuus ja ongelmanratkaisuhalu. Laajemmassa perspektiivissä Petriä motivoi yritysten tavoitteiden saavuttaminen, etenkin kannattavuuden ja asiakaspalvelun mittareilla. Hymyilevä henkilö, olipa hän sisäisestä tai ulkoisesta sidosryhmästä, on Petrille paras palaute.

Vapaa-ajallaan Petri lataa akkuja perheen ja harrastusten parissa. Petri harrastaa autourheilua, ja kypärä päässä työasiat ja arjen kiireet unohtuvat samantien. Työn, perheen ja harrastusten yhteensovittaminen ja tasapainottaminen on elinehto, jotta pärjää kaikilla osa-alueilla tasaisesti. Petrin mukaan omalla kohdalla se on sujunut oikein hyvin.

Kiinnostaako sinua liittyä joukkoomme? Avoimet paikat pääset tsekkaamaan tästä ja avoimia hakemuksia otamme aina mielellämme vastaan!