Salla – ainutlaatuisella alalla töissä

Salla työskentelee Alsivan painevalimossa muottihuollossa. Hänellä on pitkä työura kanssamme sekä ohutlevyteknologioiden, että painevalun parissa.

Sallan työura Ouneva Groupissa alkoi aikoinaan Ouneva Oy:n ohutlevytehtaalta kesätyöntekijänä. Salla teki kesätöitä parina kesänä kokoonpanossa, josta hän siirtyi opiskelut aloitettuaan osa-aikaiseksi maalaamotyöntekijäksi. Ensimmäisten vuosien aikana Salla sai perusoppia teollisuusalasta, sekä metallin kanssa työskentelystä.

Alsivalle Salla haki töihin reilu viisi vuotta sitten. Hän aloitti jälkikäsittelystä, jonka jälkeen Salla oli vastuussa kokonaisesta sinkkivalulinjasta. Vastuutehtävistä työelämässä Salla siirtyi puoleksitoista vuodeksi toisenlaisiin vastuisiin äitiyslomalle. Äitiyslomalta Salla palasi uusiin tehtäviin sinkkivaluun, erikoistuen etenkin asetusten tekoon.

Salla kuuli työpaikasta Alsivalla sukulaisensa kautta. Kosmetologiksi opiskelleena ala oli täysin uusi, mutta Salla huomasi olevansa todella kiinnostunut valimotyöskentelystä jo lyhyen kokemuksen jälkeen. Hän kertoo olevansa ylpeä ollessaan töissä ainutlaatuisella alalla.  Valimoala on todella monipuolinen, ja työtä opetetaan sukupolvelta toiselle.

Täsmäkoulutusta alalle on todella vähän, joten hyvän perehdytyksen ja mentoroinnin merkitys on suuri. Kaksi vuotta muottihuollossa työskennelleenä Salla kehuu omaa tuutoriaan, joka on tiiviisti arjessa mukana. Aktiivisen läsnäolon vastapainona tiimi kannustaa oma-aloitteisuuteen ja innovatiiviseen ajatteluun. Haasteiden tullessa vastaan mietitään ennakkoluulottomasti, miten asian voisi ratkaista.

Sallan arki on hänelle mieleistä. Nykyinen työnkuva muottihuollossa on aktiivista, sillä tuotantotilaa Alsivalla on reilusti. Valutuotteita lähtee tuotannosta lähes 8 miljoonaa kappaletta vuodessa, joten muotteja huolletaan ja asetetaan ympäri hallia jatkuvasti.  Alsivalla Sallalle mielekkäimmät asiat ovat työpäivien monipuolisuus ja se, että omalla työllä pääsee vaikuttamaan tuotannon toimintaan. Salla myös kertoo nauttivansa raskaammasta työstä ja arjen ratkaisukeskeisyydestä. Myös Alsivan työporukka saa omat kehunsa Sallalta. Työarjen tasapainoksi Salla lenkkeilee ja viettää aikaa perheensä kanssa.