Tia – positiivinen alanvaihto

Tia aloitti Alsivan tiimissä reilu vuosi sitten. Hän siirtyi metallialalle terveydenhoitoalalta laitoshuoltajan tehtävistä. Ennen sote-työkokemustaan hän oli myös Perloksella töissä, josta hänellä olikin muistissa joitain termejä ja nimiä. Kokemus tuotantotöistä on Tian mukaan helpottanut uuteen ympäristöön hyppäämistä.

Tia työskentelee Alsivalla koneistustiimissä. Töitä tehdään vuorotyönä, joka Tian mukaan sopii hänelle loistavasti. Hänestä on mukavaa, että töiden lomassa voi kuunnella radiota, podcasteja, musiikkia ja omia ajatuksiaan, samalla työtehtäviään hoitaen.

Alanvaihtoon Tia päätyi pääosin edellisen työnsä kuormittavuuden takia. Työvuoroista oli haastavaa palautua. Nykyistä työtänsä edellistä verratessaan hän koki nykyisen olevan suorastaan ääripää, sanan positiivisessa merkityksessä.

Kysyimme Tialta, oliko hänellä joitain ennakkokäsityksiä metallialaan liittyen. Hän kertoi, että ummikkona uudelle ja varsin miesvaltaiselle alalle siirtyminen jännitti. Tian mukaan hänet on otettu kuitenkin todella hyvin vastaan ennakkokäsitystä murtaen, eikä jatkuvaan kyselyyn ärsyynnytä ollenkaan. Tia kertoo oppineensa todella paljon. Joka kerta, kun kysyttävää on, asiat neuvotaan kunnolla ja opetetaan huolellisesti. Perehdytys on siis jatkuvaa ja laadukasta!

Työntekijänä Tia on omien sanojensa mukaan ennakkoluuloton ja tavoitteellinen. Hän lähtee reippaasti opettelemaan uutta ja osaa motivoida itseään haastavissakin paikoissa! Tia kehuu koneistustiimiä hyvin toimeen tulevaksi ja kokee olevansa osa porukkaa.

Kiinnostaako yli 700 sopimusvalmistuksen ammattilaisen tiiviissä joukossa työskentely? Avoimet paikkamme, uratarinoitamme ja muuta Careers-sivullamme!