Timo – uusi rooli yritysryhmässä

Timo, tai tutummin Tipi, on kokenut laadun ammattilainen. Hänellä on myös laajaa kokemusta Ouneva Groupista, sillä hän siirtyi Jotwiren palvelukseen Groupin sisäisesti Valukummulta. Timo työskenteli Valukummulla laatuinsinöörinä 3,5 vuotta, ja siirtyi Jotwirelle laatupäällikön rooliin syksyllä 2022.

Timon koulutustausta on muovitekniikassa. AMK-opintojen aikana hän teki harjoittelun Perloksella vuonna 1998. Laatuinsinöörinä hän aloitti samaisessa työpaikassa vuonna 2000. Vuonna 2004 Timosta tuli autoteollisuuden liiketoimintaosaston laatupäällikkö. Laatupäällikkönä muovialalla Timo sai runsaasti kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä. Reissuja tehtiin Kiinaan ja Yhdysvaltoihin, mutta myös lähemmäs kotia, kuten Unkariin, Alankomaihin ja Tšekkiin.

Perloksen liiketoiminnan loppuessa Timo siirtyi Valukummulle tekemään sijaisuutta. Vuoden tuurauksen jälkeen Timo oli Medisizen palveluksessa yli 7 vuotta. Pitkän työuran jälkeen mieli kaipasi kuitenkin uusia haasteita. Valukummulla oli sopiva paikka auki, ja uudet haasteet tutussa ympäristössä ja yrityksessä toivat Timon nykyiselle urapolulle. Timo kertoi päätökseensä vaikuttaneen etenkin se, että Ouneva Group on pohjois-karjalainen perheyritys suuren pörssiyhtiön sijaan.

Timo kertoo päätyneensä laatuasioiden äärelle tekemään uraa vähän vahingossa. Laatuasioiden kanssa työskentely alkoi työharjoittelusta, jonka jälkeen ura on vienyt laatuasioiden äärelle. Laaduntuotto ja asioiden huolella tekeminen kulkevat nyt Timon selkärangassa.

Timon mukaan hän pääsee nykyisessä roolissaan käyttämään asiantuntijuuttaan hyvin, ja hän pitää isoista projekteista, joita hänen työnkuvaansa kuuluu. Tällä hetkellä Timo kehittää Jotwiren tytäryhtiöiden laatujärjestelmiä vastaamaan emoyhtiön arvoja ja toimintaperiaatteita, sekä parantaa reklamaatioiden käsittelyä. Myös reklamaatioiden vähentäminen on aina kehitysprojektina laatupäällikön pöydällä. Reklamaatioiden vähentäminen on Timon mielestä täysin periaatekysymys!

Timo törmäsi laatupäällikön paikkaan sosiaalisessa mediassa. Oman yritysryhmän sisällä auki oleva paikka kuulosti heti omiin vahvuuksiin sopivalta, ja Timo haki paikkaa. Työhaastattelu käytiin puhelimitse parkkipaikalta Alankomaista, sillä Timo sattui juuri silloin olemaan vanhojen kuplavolkkarien turneella Keski-Euroopassa. Timo sai paikan ja aloitti uudessa paikassa joustavasti tehden muutaman päivän aluksi Valukummulla ja muutaman Jotwirella. Uudessa työssä on paljon opittavaa, mutta Timo pitää mielenkiintoisena etenkin Viron yhtiöidemme kanssa työskentelyä. Työn vastapainoksi Timo harrastaa vanhoja autoja ja niiden entisöintiä. Autotallissa murheet unohtuvat. Timo on myös kilpaillut seikkailu-urheilun parissa useampia vuosia.

Urapolku Ouneva Groupin sisällä syntyi joustavasti. Kokemus yritysryhmän sisältä on Timon mielestä ehdottomasti eduksi, ja Timo kehuu pitävänsä pohjoiskarjalaisesta työtavasta. Ihmiset ovat rentoja ja järkeviä ja työt sujuvat hyvin porukalla.

Ura Ouneva Groupissa? Kurkista urasivuillemme ja hae!