Ville Vatanen – tuplamestari

Kohtelias ja rauhallinen Ville Vatanen täytti haastattelupäivää edeltävänä päivänä 16 vuotta. Erikoislupahakemukset ajokorttia varten olivat vetämässä heti ja rallikausi meni juuri tavoitteiden mukaan. Mikäs sen parempaa nuoren rallikuskin elämään!

Ville ajoi juuri päättyneellä rallikaudella nuorten suomenmestaruuteen sekä rallin, että rallisprintin osalta. Tavoitteet tulivat täyteen ja autokin pysyi ehjänä yhtä pientä pyörähdystä lukuun ottamatta. Tarkka ajotapa säästää kuulemamme mukaan remonttikuluissa! Rallin parissa Ville on ollut lapsesta saakka isän ja sedän ajaessa SM-sarjaa. 9-vuotiaana Ville näki ilmoituksen peltoautosta ja se tuotiin kotiin. Isä teki Villelle pellolle talvella pitkän radan, jossa sitten harjoiteltiin ajamista ja auton hallintaa.

Harjoitteluolosuhteet ovat Villellä vieläkin kunnossa talviradan ja läheisen suljettavan testitien osalta. Testitie on tärkeä, siellä Ville pääsee testaamaan auton toiminnan ennen kilpailuja. Moottoriurheilu on koko perheen yhteinen rutistus, sillä valokuvia ottaessamme perheenjäsenet osallistuivat tien sulkemiseen ja varusteiden valmisteluun. Sitoutuminen lajiin näkyy myös remonttihallin seinillä, joilla on lukemattomasti vanhoja ralliauton kilpailunumerotarroja päivämäärineen.

”Vauhtihan se on ajamisessa parasta”, toteaa Ville, kun kyselimme, että mikä omassa lajissa motivoi. Kuskina kehittyminen tulee selkeästi vauhdin jälkeen. Ville nauttii rehellisesti ihan vaan ajamisesta omien sanojensa mukaan. Tavoitteita on asetettu sekä ensi kaudelle, sitä seuraavalle, että pitkälle tulevaisuuteen. Villen mukaan hän näkee tulevaisuutensa moottoriurheilussa. Ensi kauden tavoitteena on nuottiajon opettelu ja hahmottaminen. Nuorten rallisarjaa ajetaan ilman nuotteja, joten uuden opettelua on edessä. Tehdastallissa ajo on kuitenkin Villen suurin tavoite. Sitä varten tehdään ja on tehty kovasti töitä, ja kovin vastuuntuntoinen kuva nuoresta urheilijasta jää. Ville kutsuttiin AKK:n leirille, jossa pääsee kehittämään urasuunnitelmia, itsenään ja ajamista ammattitasolla. Siellä on ollut nuoren kuskin mukaan oikein mukavaa!

Villen toimintaa pääsee seuraamaan Instagramissa @vatanenracing

Ouneva Group on mukana Villen kyydissä rallin SM-sarjassa!